top of page
Caută
  • Poza scriitoruluiEtalon Prim

Întreținerea ușilor glisante

Actualizată în: 24 oct. 2020

Există puține elemente care le puteți face la proiectarea casei, care vor avea un impact de design la fel de profund ca un set de uși glisante. Nu numai că sunt o soluție elegantă și economisitoare de spațiu pentru accesarea grădinii sau a terasei casei dvs., dar fac acest lucru în timp ce aduc lumină suplimentară datorită geamurilor care acoperă cea mai mare parte a vizajului lor.


Cu toate acestea, geamurile sunt un magnet pentru amprente, care s-ar putea transforma într-o ofuscare care face ca frumoasele uși glisante să fie aproape inutile. Așadar, având în vedere acest lucru, am creat un scurt ghid pentru a vă menține ușile glisante, clare și fermecătoare pentru anii sau chiar deceniile următoare.


Cât de des să curățați ușile glisante?

Acest lucru va depinde de cât de des folosiți de ușile date și de vremea la care au fost expuse. Spre exemplu depunerile de sare, atunci când sunt lăsate să se așeze, se pot măcina pe șine, în timp ce ușile sunt deschise și închise și duce la uzarea de-a lungul timpului. Cea mai bună practică este de obicei să le spălați cu apă filtrata o dată pe lună, în special în lunile de vară, când le veți folosi mai mult, iar oamenii vor merge mai mult în murdărie și nisip.


Cum se spală ușile:

Când spălați geamul, acesta poate fi tratat ca orice altă fereastră din casa dvs., ceea ce înseamnă că apa caldă și o cârpă ar trebui să fie suficiente pentru majoritatea locurilor de muncă.


Dacă acest lucru nu face trucul, luați în considerare utilizarea unui săpun delicat, de preferință unul conceput special pentru geam. Aceeași metodă poate fi utilizată și pe cadrele ușilor. Între timp, curățarea urmelor este la fel de simplă ca utilizarea unei perii mici pentru îndepărtarea resturilor și apoi utilizarea unei duze de aspirator pentru a ridica rămășițele.


Produsele de curățare pe bază de solvenți sunt, de asemenea, abrazive și vă pot deteriora ferestrele și cadrele dacă sunt utilizate prea liberal.


Ușile glisante funcționează pe un sistem de balamale și roți cu încuietori și mânere în mai multe puncte care le fixează în poziție. În timp ce aceste mecanisme vor fi construite pentru a dura, ar putea avea nevoie de puțin ajutor din când în când. Pur și simplu folosiți un pic de spray de grăsime sau silicon la fiecare două luni sau ori de câte ori observați că ușile încep să se lipească. Ștergeți orice exces cu o cârpă moale și ar trebui să fiți bine să mergeți.


Desigur, pot apărea probleme mai grave, de-a lungul timpului, cum ar fi ieșirea ușilor din mecanismul lor de blocare. Totuși, dacă se întâmplă acest lucru, nu intrați în panică. Aceste uși sunt proiectate pentru a fi ridicate din șenile lor pentru instalare și pot fi înclinate înapoi destul de ușor.


Ușile glisante necesită de obicei foarte puțină întreținere - dar doar pentru că este o sarcină mică nu înseamnă că nu este una importantă!

15 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page